Markiisi-auki RAJATTU 9078Varustelua vaativiin olosuhteisiin

Dynawatt on Puolustusvoimien pitkäaikainen yhteistyökumppani erikoisajoneuvojen varustelussa.

Puolustusvoimien on Dynawattin pitkäaikainen yhteistyökumppani. Viimeisimpänä toimeksiantona armeijan tarpeisiin varustellaan huoltoautoja liikkuviksi työpisteiksi. Huoltoautolla pitää voida ajaa maastoon korjaamaan Puolustusvoimien muita ajoneuvoja, olipa keli mikä tahansa. Myös pimeään ja kylmään talviaikaan on tärkeää saada tien poskeen jääneet ajoneuvot korjattua toimintakuntoon.

Dynawatt varustelee Puolustusvoimille nelivetoisia Mercedes-Benz Sprinter -huoltoautoja avaimet käteen –periaatteella. Huoltoauto varustetaan ajoneuvojen huoltotyökaluilla ja tarvikkeilla sekä tarvittavilla sammutus- ja ensiapuvarusteilla.

”Näillä huoltoautoilla pitää voida mennä metsään ja hitsata sekä korjata toinen ajoneuvo kuntoon vaikka vesisateessa. Siksi auto varustetaan esimerkiksi vinssillä, sähkö- ja kaasuhitsauslaitteilla, paineilmakompressorilla, katoksella ja ennen kaikkea riittävillä työvaloilla”, luettelee Dynawattin Sampo Paasivaara.

Vahvoilla ja laadukkailla kalusteilla

Puolustusvoimien huoltoautojen jämäkät kalusteet ovat alumiinia. Kaikki laatikostot, hyllyt, kaapit ja pyöräkotelot on numeroitu. Autossa mukana kulkevasta kansiosta löytyvät työkalujen ja tarvikkeiden sijoituslistat ja –kuvat aakkosjärjestyksessä sekä sijaintijärjestyksessä. Lattiat on pinnoitettu alumiininystyrälevyllä ja seinät vuorattu vanerilla. Seinien ja lattian saumat on tiivistetty, ja ajoneuvo on lämpöeristetty. Tarvittavat työkalut ajoneuvoon toimittaa pitkäaikainen sopimuskumppani Würth.

Riittävät sähköjärjestelmät ja työvalot

Ajoneuvojen sähköjärjestelmät ovat Dynawattin vahvaa osaamisaluetta. Huoltovapaat Dynawatt-generaattorit tuottavat 230V-sähköä missä tahansa auton oman moottorin avulla. Puolustusvoimien huoltoautojen sähköjärjestelmiin kuuluvat 230 Vac Dynawatt 5000 generaattori, 230 Vac ulkosyöttö, 24 Vdc, 12 Vdc ja auton oma 12V dc.
Valaistus on toteutettu led-valoin. Tehokkaita työvaloja on sijoitettu sisätiloihin ja taakse sekä sivulle suunnatuiksi kohdevaloiksi kattotelineille. Liukuoven sivulle ulos vedettävä markiisi mahdollistaa ulkona työskentelyn myös sateella.

”Puolustusvoimat on tarkka ja vaativa asiakas. Olemme tehneet yhteistyötä jo pitkään esimerkiksi pioneerien ja panssariprikaatin kanssa. Mercedes-Benz huoltoautoissa kaikki varusteet ja työkalut dokumentoidaan, ja sähkö- sekä turvallisuustarkastukset tehdään tietenkin sovitussa aikataulussa. Yhden auton varusteluun menee kahdelta asentajalta kolmisen viikkoa”, summaa Sampo Paasivaara.